Iris Pinkster – passie voor interieurontwerp en materiaaladvies

37f064cae4910643053d498d543dfdb7

Iris Pinkster - passie voor interieurontwerp en materiaaladvies

Zodra we de deur open doen van de studio van Iris Pinkster in Apeldoorn worden we door Iris enthousiast ontvangen. Haar studio bevindt zich op de etage. Naast actuele interieurobjecten, decoraties, mooie stoffen en stalen zien we daar ook aangrenzend een atelier met schildersezels. Iris blijkt een waar multi-talent met gevoel voor kleur en materiaal in werkelijk alle facetten.

Onder het genot van een heerlijke cappuccino vragen wij Iris naar haar passie.

Iris zegt: Na een aantal jaren als interieur ontwerper te hebben gewerkt heb ik mijn eigen studio opgericht. Waarmee ik nog meer mijn passie kan vormgeven. Door mijn materialenkennis, ervaring en contacten in de woonbranche, weet ik de weg naar de mooiste merken en materialen.

Inmiddels heb ik talrijke cliënten mogen adviseren voor hun woningen en bedrijven.  Ik ben graag een inspirerende sparringpartner voor mijn opdrachtgevers. Zo leer ik de wensen en smaak kennen.  Graag werk ik verrassende oplossingen en ideeën uit, met een praktisch en bouwkundig inzicht. Daarna ga ik met de ideeën aan het schetsen en maak ik moodboards en materiaal voorstellen.

Samen met de opdrachtgevers bezoek ik vervolgens diverse showrooms voor de meubels, verlichting, wand- en vloerafwerking. Daarna zoeken wij dan de accessoires uit, want die zijn ook belangrijk voor de uiteindelijke sfeer.

Het definitieve interieurontwerp geeft zo de identiteit van de opdrachtgevers goed weer. Bovendien ontstaat er een mooie synergie met de architectuur van het pand en het interieurontwerp. Dat is mijn passie.

Het mooiste compliment is natuurlijk dat mijn opdrachtgevers stralend zeggen dat ze écht thuiskomen in het ontwerp'.

Onder het genot van een 2e kopje koffie bekijken we nog enkele foto's van de prachtige ontwerpen die Iris gerealiseerd heeft. Waarna wij de deur van haar ontwerpstudio aan de  Mariastraat 76 in Apeldoorn weer achter ons sluiten. Het was een leuke en inspirerende middag!

colorpalette
interieuradvies-dronten-schetsplan-kleur-materiaal
Terug