Rive Droite - Gauche Côte du Rhône blanc

Elegante witte Côte du Rhône uit het mooie gelijknamige wijngebied in Zuid Frankrijk.

Varend op de rivier de Rhône ontdek je aan beide zijden van de rivier een grote diversiteit aan bodems en een gunstig klimaat. Sinds eeuwenlang hebben de wijnbouwers uitsluitend op meest vruchtbare gronden druiven verbouwd en vermaakt tot prachtige cuvées van de Côtes du Rhône.

Deze goudgele romige wijn is gemaakt van Grenache, Bourboulenc en Clairette. De geur is zeer aromatisch met tonen van nectarines, meloen, lelies en sinaasappelbloesem. De smaak is royaal, romig en neigt naar frisse citrus en honing.

Wijn-spijs tip:

Heerlijk bij aspergegerechten, ’n Thaise curry met vis, Raclette op z’n Zwitsers en ook gemarineerde sardientjes, avocadomousse met Roquefort.

Terug