Gevulde kip 

Kip is makkelijk en lekker. Maar om deze gevulde kip goed klaar te maken moet je toch even een dagje van te voren beginnen. Deze gevulde kip, naar een recept van Roberto, is heerlijk!

Bereidingstijd: 20 minuten | Wachttijd: 24 uur | Oventijd: 60 minuten

Ingrediënten:
– 8 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2el gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 2el paprikapoeder mild
– 1 bakje Italiaanse kruiden (je gebruikt 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 2 takjes salie)
– 1tl korianderpoeder of 1tl korianderzaad
– 1tl grof zeezout
– 1/2tl zwarte peperkorrels
– sap van 1 citroen
– 6el olijfolie
– 150gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden
– 1 groene paprika (of ½ gele + ½ groene)
– 1 hele biologische kip

Bereiding
Doe de teentjes knoflook, paprikapoeder, takjes kruiden (zonder de dikke stelen), korianderpoeder/korianderzaad, zeezout, zwarte peperkorrels, Rode Peper (zonder zaatjes),citroensap en olijfolie in de keukenmachine. Maal dit fijn tot een marinade.

Roer de Boursin los in een bakje samen met 3 eetlepels van de marinade. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Roer de blokjes daarna ook door de Boursin.
Pak de kip en vul ‘m met het Boursin mengsel. Smeer de buitenkant van de kip helemaal in met de rest van de marinade en masseer het grondig in.

Verpak de kip goed in vershoudfolie en leg ‘m in de koelkast voor 24 uur. Zo kunnen de smaken intrekken en heb je al je voorbereidingen gedaan voor je kip de volgende dag.

Haal de kip 1 uur voordat deze de oven ingaat uit de koelkast zodat hij goed op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Pak de kip uit en leg ‘m in een bakblik. Schuif het bakblik in de oven, doe de deur dicht en draai de temperatuur terug naar 190 graden. Bak de kip 30 minuten op deze temperatuur en draai daarna verder terug naar 150 graden voor nog eens 20 minuten.

Haal de kip daarna uit de oven, laat even rusten (dek af met aluminiumfolie) en daarna kun je gelijk serveren. Leg de overige takjes van de kruiden rondom de kip voor een mooi effect. Als je de kip aansnijdt, stroomt die heerlijke Boursin-vulling langzaam eruit. Heb je ook gelijk je de saus voor bij de kip geregeld.

Lekker erbij zijn gebakken aardappelen met spruitjes of sperziebonen.

Peter Eemsing

Mijn grote hobby is koksland.nl Ik leef samen met Christa Dreef en onze 2 leonbergers, 2 ridgebacks, 4 kippen en 3 minivarkens op een rustiek boerderijtje langs de IJssel. In onze boomgaard van 10.000 m2 leeft het land rond onze keuken. Koken is onze passie, bijna dagelijks bereiden we alles vers en het liefst mogelijk met producten uit onze directe omgeving.

Terug