Jagersaus

Zo maak je echte jagersaus

Deze zelfgemaakte jagersaus doet de pakjes en zakjes voor altijd naar het verleden verdwijnen!

Niets erger dan een te dunne, flauwe of te zoute saus die niet goed op smaak is gebracht. Gerechten horen te verrassen en een goede basis is daarom een must! Een goede saus maken is een werkje waar flink wat tijd in gaat zitten.

Wij kunnen je het iets makkelijker maken door met de fonds van Belfond sauzen te maken. Wij hebben voor Belfond gekozen omdat deze ambachtelijk zijn gemaakt zonder toegevoegde zouten, smaakversterkers en conserveermiddelen.

Zie ook https://koksland.nl/nieuw-koksland-belfond-artisanale-fonds-belgie/

Je kan natuurlijk ook je eigen fond of bouillon gebruiken in dit recept.

Jagersaus

Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg later de spekblokjes toe.

Voeg de wijn, tijm  en de laurierblaadjes er aan toe en laat het lekker inkoken.

Voeg de fond aan de saus en laat het nog lekker een tiental minuten pruttelen.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en bak ze in een andere pan even aan. Voeg de champignons vervolgens aan de saus toe en maak de saus af met wat zout en peper.

Neem de pan van het vuur en haal de laurierblaadjes er uit en monteer de koude klontjes boter door de saus.

Echte Jagersaus

Print dit

Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:

Ingredienten

  • 1 potje Runderfond
  • 2 fijn gesnipperde sjalotten
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 50 gram koude klontjes roomboter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Jagersaus

Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg later de spekblokjes toe.

Voeg de wijn, tijm  en de laurierblaadjes er aan toe en laat het lekker inkoken.

Voeg de fond aan de saus en laat het nog lekker een tiental minuten pruttelen.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en bak ze in een andere pan even aan. Voeg de champignons vervolgens aan de saus toe en maak de saus af met wat zout en peper.

Neem de pan van het vuur en haal de laurierblaadjes er uit en monteer de koude klontjes boter door de saus.

Geschreven door  Peter Eemsing

Mijn grote hobby is koksland.nl Ik leef samen met Christa Dreef en onze 2 leonbergers, 2 ridgebacks, 4 kippen en 3 minivarkens op een rustiek boerderijtje langs de IJssel. In onze boomgaard van 10.000 m2 leeft het land rond onze keuken. Koken is onze passie, bijna dagelijks bereiden we alles vers en het liefst mogelijk met producten uit onze directe omgeving.

Terug