Gerookte Paling

gerookte paling met gekarameliseerde schorseneer

Een heerlijke amuse van paling met gekarameliseerde schorseneer met een touwtje van bieslook en een plukje kervel. Als een klein voorgerechtje zou ik een dubbele hoeveelheid serveren. Dit is makkelijk om vooraf te maken en koud te serveren. Meestal maken wij dit al in de ochtend en zetten we het klaar in de koeling. Laat dit gerechtje dan wel even op temperatuur komen voor je het gaat serveren. Heerlijke de volvette gronderige smaak van paling met de zoetheid van de schorseneer en een frisje van de kervel en bieslook.

Ingrediënten

voor 4 personen

4 mootjes gerookte paling

2 schorseneren

4 sprietjes bieslook

2 eetlepels suiker

50 gram boter

en een paar plukjes kervel

Bereiding

Maak de schorseneren schoon, snij ze in kleine stukjes, en kook ze bijtgaar in ongeveer 15 minuten en laat afkoelen.

Bak daarna de schorseneren in roomboter en bedek met de suiker tot ze lekker beginnen aan te kleuren.

Laat afkoelen.

Rol de paling rond de schorseneer en bind met een touwtje bieslook

Serveer met een plukje kervel.

 

 

  Geschreven door Peter Eemsing

Mijn grote hobby is koksland.nl Ik leef samen met Christa Dreef en onze 2 leonbergers, 2 ridgebacks, 4 kippen en 3 minivarkens op een rustiek boerderijtje langs de IJssel. In onze boomgaard van 10.000 m2 leeft het land rond onze keuken. Koken is onze passie, bijna dagelijks bereiden we alles vers en het liefst mogelijk met producten uit onze directe omgeving.

Terug