Glasvezel behang verwijderen

Zodra je besluit op een kamer opnieuw te behangen is het verstandig om het oude behang eerst te verwijderen. Het is geen leuke klus maar het resultaat wordt veel mooier dan dat je het oude behang laat zitten.

Stappenplan:
Zorg ervoor dat je de vloer eerst goed afdekt om later watervlekken op de vloer te voorkomen.

Je kunt behang verwijderen met water of het water mengen met een afweekmiddel dat behanglijm sneller oplost. Je hebt alleen een spons, plamuurmes en lauw/warm water nodig. Laat het enkele minuten op het behang intrekken en verwijder dan de oude laag met een plamuurmes van de muur.

Als het behang vast zit is het handig om een behang-afstomer te huren. Je vult het apparaat met water en wacht dan even tot deze op tempratuur is gekomen. Houd vervolgens de stoom even tegen het behang. Vervolgens kun je het met een plamuurmes eenvoudig verwijderen. Werk altijd van boven naar beneden omdat er vocht van de stomer langs muur naar beneden druppelt.

Het verwijderen van glasvezel behang is lastiger omdat er stevige vezels inzitten en het behang ook vaak is geschilderd waardoor het moeilijk is om de lijm te stomen. Maak daarom eerst gaatjes met een speciale behang perforator (prikroller).

Wees voorzichtig met het afsteken van het behang om de onderliggende pleisterlaag niet te beschadigen. Mocht dat toch gebeuren of kom je oude beschadigingen tegen die weer zichtbaar worden dan kun je een muurvuller gebruiken om eventuele gaten op te vullen zodat de muur geheel vlak wordt.

En dan begint het leuke werk. Kies een behangsoort die jij mooi vindt. Er zijn talloze mooie opties. Denk een aan mooie dessins, warme tinten of prachtig fotobehang.

De sfeer van de kamer kun je hiermee goed bepalen.

Terug